måndag 25 mars 2013

Konditorns Val.

Här kommer ett gött litet urval på diverse Konditorns Val som vi har på menyn.
Det är bra med en sådan rätt på menyn, där man får hetsa på lite och 'testa' nya grejer till kommande menyer, saker som funkar bra då vi öser ut en och annan dessert.

Hanna & Patrik in action. 
Håll i hatten, nu jävlar går det undan!


Anton har slöjdat tallrikar med mor sin, det är fan kärlek det.
Trycket på tallriken är något slags Bohuslänskt tjofräs.
Men dom blev grymma!



Så hade vi juice provning med YuzuDanne som han heter i min värld, 
vi fastnade för röd Shisojuice och Amanatsujuice till den nya menyn.



Päron och svarta vinbärs terrin, även den haka på till menyn som vi har just nu.


 In the making of Baddare aka på vårat sätt, så att ingen bessermesser hakar upp sig.
Här är det citrus marshmallows på mördegskex som ska doppas i choklad då rå va.


Ett spann med Brownie aka ingen kommer ihåg en fegis!


Sockerkulor ska blåsas och fyllas aka Sockerblåsarns barn.


Baddare, pistage/ yoghurtpulver, brioche krutonger, mandarin kräm, choklad cremaux, hallonsås, blodapelsin sorbet, chokladpulver.  




Blåst sockerkula.



Fryst färskost skum, petit choux, blåbärs rulltårta, kristalliserade blåbär, 
sockerkula med hallon & choklad.
Överarbetat? 
-Skit ner dig, tänker jag.
85 spänn är ändå 85 spänn.
Nån jävel tycker tagga ner, jag har aldrig hajjat innebörden med att tagga ner, då kan man lika gärna lägga ner verksamheten och ställa sig och skyffla skit.
Så var det med det!




Hjortron mousse/ sorbet & mylta, vanilj tapioka, brynt smör & mandel pulver, citron kräm, mazarin med rostad mandel, mandel makaron.







Så va fettisdagen och hälsade på, här i form av fattiga riddare på vetebulle, mandelkräm, gräddglass, semleskum. 
Hade Måns Semelröv varit och hälsat på hade han fått hur många som helst, men det var han inte dessvärre.


Brownie, smörkola, vaniljsorbet, hallonkompott, hallon rulltårta, miso och chokladkräm. 


Körsbär, vanilj, kaffe.


Vi har serverat kakfat till större sällskap på schackbräde men om man är alene så går det la bra att få i en liten dominoask om man vill.




Päron, svartvinbär, vanilj, mandel och choklad på burk.




och på fat, Choklad pannacotta, päron sorbet, päron tosca, päron/ svarta vinbärs terrin, vinbär i yoghurt pulver.



Så tolka vi Maräng Swiss på vårt sätt.
Banan mousse, choklad bavaroise, maräng, crème chantilly, brownie, karamellglass, bananer i rom.




Svarta vinbär, vanilj, citron.


Svarta vinbärs: gelé, mousse, pulver, mylta, torkad curd, kräm & sorbet.
Vanilj & citron: curd, pannacotta, marshmallow.





Dessa var då ett urval på några utav Pastelerons val som fångats på bild och med det hela så avslutar vi med en väl vald låt som får reppa en dag i kondis hos oss där denna låt går het, så in i helvete också!