söndag 8 juli 2012

Da mystery of chessboxin´ part 2 aka I got 99 cookies cause a bitch ate one.

Vi har en go liten pralinask på väg att ta form inom en snar framtid, så vi provade att laga upp en av dem eventuella smakerna i en form som jag köpte i NYC, den blir nog bra med vissa förändringar.
Så hade vi en grupp på 4 personer som valde avsmak häromkvällen, vi sysslar inte med avsmakningsmenyer direkt, men det blev nån slags variant på det.
Vi valde att skicka ut en mindre variant av "Molnet" på menyn och kakfat delux aka WuTangStylee. Då idén föddes, som jag tidigare nämnt på bussen till jobbet då "Da mystery of chessboxin´" pumpade i lurarna.
Så varje gång schackbrädet åker fram så måste Wu Tang Clan pumpa i bakgrunden. Annars får man inte den rätta känslan va!
Det är då därför jag väljer att lägga videon här i början, så tryck på PLAY och scrolla ner, då får man den rätta känslan som sig så bör!


Kakfat de la avsmak.


Line up!



"Lag Svart"-
Chokladboll/rostad kokos, mörk tryffel/rom, toffee, marmelad, rulltårta, brownie/chokladkräm/jordgubbe.




Drottning i form av mazarin, cheesecake, maräng och harsyra.
Knug i form av citrontarte och hallon.


"Lag vit"-
Hallontryffel, pralin, brownie/chokladkräm/jordgubbe, rulltårta, toffee, marmelad.




En pralin under construction!












Tröja inspirerad av musik på en Pastelero

Musiken:


Så rullar vi när flädern blommar!

I semester tid och otid så blommar flädern och bröllopen rullar som på löpande band, vi gjorde en bröllopstårta här om dagen till en anställd på bokningen. 
Fredrik var uppe i sin hemort på bröllop nu i helgen och fixade naturligtvis tårtan till hans vänner. 
Och nu när flädern blomstrar så kan man inte låta bli att safta skiten ur dem. 
Så jag lagade upp en dessert som skulle få reppa fläderblommorna.

Fläder på Råö i Onsala.


Fläderprepp i köket på hemmafronten.



Rabarber- & flädersaft.



På papper.


På tallrik.



"Fläder"-
Flädersorbet, jordgubbsmousse, fryst fläderskum, jorgubbar i citron, torkade fläderblommor, fläder- & vit choklad bavaroise, torkad curd, jordgubbscoulis, jordgubbsmaränger, pistage- & yoghurtpulver, pistagemazarin, jordgubbsmarmelad, harsyra.






Patrik sprayar bröllopstårta.



Recepthörnan. 


Rabarber Sous vide, kardemumma, vanilj, stjärnanis, citron, socker, rabarberjus, vitt vin, flädersprit! 


Bada.


 Fredrik preppar till sin polares bröllopstårta.


Prepp a la Freddio.


Sorbethög a la Freddio.


Thom, han som hjälpte oss med fotona till kalendern. Tummen upp då är allt ok!


Mr Hagert hjälper ofta till inne hos oss i Pastelerian, här vankas det konferensfika i form av moussefat.


Marie gaddar in kaka om Fredda gaddat in bröd. 
Herr eller fru Sylt är dock okänd för mig.


Att spetta bongar är sååå 2011! 

mo` Fire!

Gold Digger får representera. 
Då den minst spelas 3 gånger när Tobert är inne och gästar oss i Pastelerian. 

3 rätter in, 3 rätter ut aka blood in blood out.

Så har vi bytt ut 3 av desserterna och ersatt med 3 st nya desserter. "Sommartårta", "Post Melba" och "Brownie".
Det känns kul att få lite nya rätter att lägga.
"Sommartårtan" är ju mer eller mindre tänkt som en klassisk jordgubbstårta fast på vårat sätt i a la carte form då.
"Post Melba" är då våran spinn off på klassisk Peach Melba med en känsla av Posthall då den serveras i en Staub.
Så har vi "Brownie" som då ska reppa känslan av ett sånt där göttigt mellanmål man kan möla i sig på ett tåg eller så, dvs. en Snickers och en banan.
Så tänker vi och så här är en liten in blick i vår vardag då dom nya desserterna lagades upp för personalen.

Patte och Fredda doppar jordgubbsglass i vit choklad med lime- & jordgubbspulver.


Marre Maräng kanderar spanska mandlar.


Crew in action.


Fredda och Patricio.


"Sommartårta" på gång.


The Pastelero Gang och Pablo som är Sous Chef i Norda.


Snart så vankas här "Sommartårta"


Patricio el Pastelero.


Genomgång med personalen.


En hel drös med servitriser/törer och Hov.


Å här kommer en massa olika vinklar på lägg under servicen som jag körde.

"Sommartårta"-
Vit chokaldbavaroise, pistagejoconde, torkad lime curd, lime- & jordgubbskräm, mördegskex, frystorkade jordgubbar, pistagepulver, jordgubbsmarmelad, jordgubbsskum, rulltårta på jordgubbsmousse/ sylt, jordgubbsglass doppad i vit choklad med lime/jordgubbspulver, jordgubbar i lime/långpeppar, honungskrasse, harsyra.
Alles Gut!


Sida.


Opp i från.


Annan tallrik.





Sidan


Framifrån.


Freddans upplägg då han hade plockat med sig harsyra från Saltholmen.


El Pastelero Freddios fångst.


Fredda lägger "Brownie"


Close up.


Svart på vitt!




 "Brownie"-
Kondenserad mjölk, maräng, vaniljglass, toffee, brownie, jordgubbskräm, kanderade mandlar,
 banan- & chokladcremux.




Så var jag hemma hos mina svärföräldrar på middag, då åt vi på dessa tallrikar, jag tyckte då att dessa kändes väldigt "Brownie", så efter middagen så snodde jag med en rackare till jobbet för att prova lägga på.
Visst fan blev det Briownie av det hela. 




 Så har vi den sista desserten som är ny på menyn.
"Post Melba"-
Persikotarte, hallon, champagnesabayonne, persikokräm, hallonsorbet, havre crumble, hallonmaräng. 






 Det var det hele och med det sagt så för en gammal persikodänga reppa Melban på menyn!